شرح خبر:
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجتالاسلام احمد مبلغی ظهر امروز در نخستین نشست کمیته زیارت که در تالار اندیشه دانشگاه قم برگزار شد، با بیان اینکه زیارت دارای عناصر سیاحت، عشقورزی به اهل بیت(ع) و گردهم آمدنهای همیشگی در قالب اجتماع است، اظهار کرد: اسلام نسبت به موضوع سفر نگاه عمیقی داشته و برای برخی از سفرها عنوان مهاجرت را انتخاب کرده است.
وی با تاکید بر اینکه سفر دارای بعد فرهنگی، اجتماعی، علمی و اقتصادی است، اضافه کرد: اقتصاد و سفر دو موضوع متصل به یکدیگر هستند و در حوزه سفر واژههایی همانند جابهجایی کالا، تامین روزی و منفعت مردم گنجانده میشود.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: سفر به مقوله فرهنگ گره خورده است چرا که واژه آداب به عنوان بخشی از مقوله فرهنگی سفر در فرمایشات امام علی(ع) به صورت مستمر مورد تاکید قرار گرفته است.
مبلغی عشقورزی به اهل بیت(ع) را پایه مورد نیاز اجرای نهادینه کردن سبک زندگی دینی دانست و مطرح کرد: اهل بیت(ع) به عنوان کانونیترین نهاد انسانی میتوانند اخلاق، عرفان، تدبیر و اقتصاد را به جامعه ارائه دهند.
وی با اشاره به اینکه ظرفیتهای نهفته در زیارت به صورت خودجوش فعال میشود، عنوان کرد: زیارت ظرفیتهای بسیاری دارد که تاکنون برنامه مشخصی برای فعالسازی این ظرفیتها در دستور کار قرار نگرفته است و با توجه به اینکه قم فضلا و حوزههای علمیه را در خود جای داده است، باید در مورد پدیدههای اجتماعی نظریهپردازی کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری از ظرفیتهای برجسته استان قم یاد کرد و گفت: فضلای قم باید به سمت نظریهپردازی در مورد زیارت و ارائه نظریه کلان زیارت حرکت کنند تا بتوانیم برای حرکت به سمت فعالسازی ظرفیتهای زیارت برنامه مشخصی را در دستور کار خود قرار دهیم.
وی با بیان اینکه کمیته زیارت تولید معرفتهای لازم در مورد زیارت و نظریهپردازی در این حوزه را دنبال میکند، اظهار کرد: اجرایی شدن مصوبات و راهکارهای ارائه شده در این کمیته باید توسط استانهای مختلف زیارتی دنبال شده و نشستهای آینده در دیگر استانها برگزار شود.
مبلغی بر ضرورت نظریهپردازی در حوزه زیارت با تکیه بر مراکز حوزوی و دانشگاهی تاکید کرد و گفت: کمیسیونهای تخصصی باید زیر مجموعه کمیته زیارت تشکیل شده و نتایج جلسات آنها برای عملیاتی شدن دنبال شود.
وی با اشاره به اینکه باید به ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی زیارت نگاه ویژه داشته باشیم، مطرح کرد: باید کمیسیون مشخصی در مورد ارتباط میان اقتصاد مقاومتی و زیارت تشکیل شود تا رهنمودهای رهبری انقلاب اسلامی در مورد سند چشمانداز برنامه ششم توسعه را مورد بررسی قرار دهد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی بررسی خلأهای قانونی مرتبط با زیارت در عرصههای سهگانه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را از اولویتهای مورد نیاز جامعه برشمرد و ادامه داد: باید برای رفع مشکلات امنیتی که برای برخی از اماکن مقدس مشکلساز بوده است برنامه جامعی در دستور کار قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه این نشست با حضور جمعی از نخبگان فرهنگی کشور برگزار شده است، تصریح کرد: تا سه شنبه هفته آینده باید مباحث مورد نیاز اماکن زیارتی برای طرح در کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه توسط مسؤولان اجرایی تهیه و جمعبندی شود.
مبلغی با اشاره به اینکه مشارکت مسؤولان اجرایی در اماکن مقدس سبب گسترش خدماترسانی به زائران میشود، گفت: مدیران اجرایی باید با نگاههای جامع فرهنگی و مذهبی برای رفع مشکلات این اماکن اهتمام جدی داشته باشند.
خبر تصادفی:
با شروع مهر دانشگاه ها و مدارس کشور باز شده و دوباره این مکان ها دانش آموزان و دانشجویان زیادی رفت آمد میکنند و به کسب علم و دانش میپردازند.تعداد زیاد دانشکاه های کشور باعث شده که انگیزه برای ادامه تحصیل دانشجویان بسیار کم شود و این نا امیدی از آینده شغلی میل و رغبت دانشجویان را از بین برده است.از طرفی کمبود امکانات در بسیاری از دانشگاه های کشور به چشم میخورد.امکانات مدارس کشور نیز بسیار کم است و باید با نگرانی زیاد به این وضعیت بد کشور رسیدگی شود تا باعث کاهش دانشجو محصل در سال های بعد نشود
خبر داغ و جدید را بخوانید:تعامل سازنده به معنی لبخند زدن و ناهار خوردن با غربیها نیست/خریدن هواپیما